huis en hypotheek

U wilt onroerend goed aankopen. Dat kan een nieuwe woning, een garage of bijvoorbeeld een stuk grond zijn. Wanneer u iets op het oog heeft, dan is de eerste stap het tekenen van de koopovereenkomst. Het opstellen van zo’n koopovereenkomst wordt meestal door de verkopende makelaar gedaan. Ook de notaris kan, als juridisch specialist, de koopovereenkomst opstellen. Na ondertekening van de koopovereenkomst bent u nog geen eigenaar van het onroerend goed. De definitieve overdracht vindt bij de notaris plaats, door het ondertekenen van de akte van levering op de afgesproken datum. De notaris zal vóór het tekenen van de akte controleren of dat wat u koopt, daadwerkelijk eigendom is van de verkoper. Ook wordt ervoor gezorgd dat de eventuele hypotheken van de verkoper bij het Kadaster worden verwijderd. Na het ondertekenen van de leveringsakte zorgt de notaris ervoor dat een afschrift van de akte bij het Kadaster wordt ingeschreven. Op het moment dat dit afschrift is ingeschreven, bent u daadwerkelijk eigenaar van het onroerend goed geworden.

Voor grote aankopen, zoals een huis, heeft u waarschijnlijk een financiering nodig. Omdat de bank een groot bedrag aan u uitleent, wil zij uw huis als onderpand. Op deze manier heeft de bank de zekerheid dat wanneer u niet uw (maandelijkse) hypotheeklasten betaalt, zij als eerste het recht heeft om uw huis te verkopen, zodat uw schuld aan haar kan worden afgelost.

Uw bank zal de notaris de opdracht geven om een hypotheekakte op te stellen. Deze akte zal samen met de akte van levering worden getekend. Ook van de hypotheekakte zal een afschrift worden ingeschreven bij het Kadaster.

Wij kunnen ons voorstellen dat het aankopen van een huis voor u veel denk- en regelwerk met zich meebrengt. De Baarnse notarissen biedt u een full-service pakket aan. Dit betekent dat wij alle notariële zaken die samenhangen met de aankoop en financiering van uw woning voor u verzorgen en u zoveel mogelijk uit handen nemen.

Ook wanneer u besluit om een extra hypotheek op uw onroerend goed te nemen, of om uw huidige hypotheek over te sluiten, staan wij graag voor u klaar.

De Baarnse notarissen bewaakt het gehele traject van aankoop en/of financiering voor u en zorgt voor een vlotte afhandeling van zaken tegen een redelijk tarief.